Klicka för större bild

 

 

Nyheter

  I vår strävan att utföra transporter med minsta möjliga miljöpåverkan har vi nu bytt ut tre stycken av våra lastbilar, två trailerdragare och en fjärrbil, till tre stycken Euro 5-bilar. En plan för att byta ut resten av vagnparken är uppgjord och kommer att ske efterhand, alla nya fordon om registreras from 1 oktober 2009 måste uppfylla kraven i lagstiftningen om Euro 5.

  Euro 5-motorns efterbehandling förvandlar avgaser till vatten. SCR-tekniken kräver tillsatsen AdBlue som injiceras i avgaserna innan de passerar genom en SCR-katalysator. I katalysatorn omvandlas kväveoxiden till ofarlig kvävgas och vattenånga, ämnen som redan finns naturligt i vår miljö.

  Tack vare effektiv förbränning i Volvos Euro 5-motorer, garanterar dessa enheter den mest bränsleeffektiva lösningen bland alla konkurrerande tekniker, vilket i sig både är en ekonomisk och miljömässig fördel. Trots att katalysatorreduktionsprocessen kräver en tillsats i form av vätskan AdBlue, kommer inte den totala driftskostnaden att öka.